Akupunktur

Akupunktur er behandling med tynde engangsnåle, der stimulerer kroppens meridianbaner og derved kan bringe kroppen i bedre balance og harmoni. Jeg er uddannet i obstetrisk akupunktur, dvs. den form, der retter sig mod gravide og fødende.

Jeg bruger nålene som smertelindring under fødslen, og jeg tilbyder fødselsmodnende akupunktur i klinikken, som er en velafprøvet metode til at forebygge igangsættelse og fremme den spontane normale fødsel.

Undersøgelser viser, at modnende akupunktur givet i ugerne 37, 38, 39 og 40 nedsætter risikoen for igangsættelse med mellem 30 og 40 %, giver kortere fødsler, reducerer brugen af epiduralblokade med 31 % (bl.a. fordi mødrene responderer bedre på smertestillende akupunktur) og nedsætter risikoen for akut kejsersnit med 32 %. What’s not to like?

I graviditeten kan akupunktur også hjælpe mod fx kvalme, bækkenproblemer eller væske i kroppen. Jeg er blevet meget vild med øreakupunktur, som er fantastisk til f.eks. bækkenløsning. Småbitte magnetiske kugler sættes på ømme punkter i øret, med et lille plaster, og udøver herfra mirakler.

 


Forskningen understøtter nåle før fødslen

Du kan læse mere her på offentliggjorte undersøgelser:

Acupuncture for cervical ripening and induction of labor at term

Acupuncture and Acupressure for Pregancy and Childbirth